Πόσες φορές δεν σας έχει συμβεί να πεινάτε για το πρωινό σας αυγό, αλλά το κέλυφος να κολλάει στο ασπράδι και να σάς εκνευρίζει; Με ένα εύκολο κόλπο βασισμένο στη σωστή θερμοκρασία, το πρόβλημα λύνεται.
Το μυστικό για αυγά που ξεφλουδίζονται εύκολα κρύβεται στην ηλικία τους. Όπως εξηγεί το επιστημονικό περιοδικό Quarks, όσο πιο παλιό είναι το αυγό, τόσο πιο εύκολα διαχωρίζεται η μεμβράνη του κελύφους από την πρωτεΐνη.
Δείτε πώς το κόλπο που αφαιρεί το κέλυφος σε δευτερόλεπτα στο Bovary.gr