Ο σολομός είναι ένα δημοφιλές γεύμα για τους Βρετανούς και συχνά γαρνίρεται με βότανα και σάλτσες για να βελτιώσει τη γεύση. Ωστόσο ένα μπαχαρικό το προτιμούν ιδιαίτερα.

Είναι ένα αγαπημένο πιάτο και θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινό γεύμα, καθώς είναι πλούσιος σε υγιή λίπη και πρωτεΐνες και άλλων ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών.

Η υγιεινή τροφή ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι άγευστη. Ο σολομός μπορεί να γίνει νόστιμος με τα κατάλληλα καρυκεύματα πριν τον ψήσετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

‘Εχει μια πλούσια γεύση που είναι εντελώς διαφορετική από άλλα ψάρια. Γι’ αυτό καλό είναι να επιλέγετε τα μπαχαρικά και τα βότανα που θα αναδείξουν τη γεύση του και δεν θα υπερισχύουν. Με τα σωστά καρυκεύματα, αποτελεί ένα εκπληκτικό γεύμα, που μπορεί να συνοδευτεί από μια σαλάτα ή ψητές πατάτες.

Κύμινο: Το μπαχαρικό πριν το ψήσιμο για καλύτερη γεύση

Αν θέλετε ο σολομός σας να έχει ακόμα καλύτερη γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε κύμινο πριν τον βάλετε στο φούρνο, σύμφωνα με τη βρετανική Express.

Η Blue Glacier, μια εταιρεία έμπειρων παραγωγών σολομού, θεωρεί ότι ένα από τα καλύτερα μπαχαρικά που μπορείτε να προσθέσετε στον σολομό είναι το κύμινο. «Υπάρχουν λίγα φαγητά που απολαμβάνεις τόσο, όσο ένα ζεστό πιάτο με φιλέτα σολομού πασπαλισμένα με κύμινο», όπως λένε.

«Το καλό είναι ότι ετοιμάζεται γρήγορα. Αν μαγειρέψετε τον σολομό σε τηγάνι, σε μπερίπου 15 λεπτά είναι έτοιμος Απλώς ψεκάστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, πασπαλίστε τα φιλέτα σας με τριμμένο κύμινο και αφήστε το για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε χρόνο μηδέν, έχετε φτιάξει ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mια ακόμη πρόταση είναι ένα λάδι κύμινου, το οποίο αποτελείται από κύμινο, ελαιόλαδο και πάπρικα και μπορείτε να αλείψετε τα φιλέτα σολομού.

Στη συνέχεια, ψήστε το ψάρι στο φούρνο, 8 έως 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανός. Αν τον προτιμάτε πιο καλοψημένο, μπορείτε να το αφήσετε περισσότερο.

Όσον αφορά το άρωμα του σολομού, οι επιλογές είναι πολλές. Τα βότανα που συνιστά το Blue Glacier είναι, μεταξύ άλλων, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και ο κόλιανδρος. Επίσης κάρυ, σπόροι μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι με χυμό λεμονιού, πάπρικα, πιπέρι καγιέν και garam masala, είναι μερικές ακόμη προτάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Source link