Σε όλους έχει τύχει να βρεθούν σε ένα εστιατόριο που λαχταρούσαν αλλά να την… πατάνε παραγγέλνοντας το λάθος πιάτο.

Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποια… δύσκολα υλικά τα οποία δεν βγάζουν πάντα ένα νόστιμο και ωραίο πιάτο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το κοτόπουλο, υποστηρίζει ο σεφ Ryan Ososky μιλώντας στο περιοδικό Reader’s Digest. «Όταν τρώω έξω, παραγγέλνω σχεδόν τα πάντα — αλλά ποτέ αυτό», υποστηρίζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία: Unsplash
Φωτογραφία: Unsplash

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα πιάτα με κοτόπουλο στο εστιατόριο;

Υποστηρίζει δε ότι δεν παραγγέλνει κοτόπουλο σε οποιαδήποτε μορφή, σαλάτα σίζαρ, μπέργκερ, φιλέτο σχάρας ή ακόμη και ζυμαρικά με κοτόπουλο.

Ο σεφ υποστηρίζει ότι τα πιάτα με κοτόπουλο είναι κακή επιλογή γιατί, ενώ μοιάζει ουδέτερο, αυτή ακριβώς η ουδετερότητα το καθιστά κακή επιλογή.

Πολύ συχνά, το κοτόπουλο είναι υπερβολικά ψημένο, στεγνό και χωρίς καθόλου γεύση. Πρόκειται για ένα κοινότυπο κρέας, που σπάνια αναδεικνύεται γαστρονομικά, κι όμως, πωλείται σε υψηλή τιμή. «Δεν είναι καλή επιλογή!», επιβεβαιώνει ο σεφ Dennis Chan.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από την φαινομενική του απλότητα, το κοτόπουλο κρύβει μια διπλή παγίδα: την τιμή του και τον τρόπο μαγειρέματος με αποτέλεσμα συχνά ένα άνοστο, ανέμπνευστο πιάτο, υπερκοστολογημένο σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Φωτογραφία: Unsplash
Φωτογραφία: Unsplash

Τι να παραγγείλετε αντί για κοτόπουλο;

Φυσικά, δεν πρέπει να βάζουμε όλα τα εστιατόρια στο ίδιο καλάθι, υπάρχουν και μαγαζιά που ξέρουν πώς να αναδείξουν το κοτόπουλο, αλλά προφανώς ο εν λόγω σεφ κάνει μια γενική αναφορά.

Σε κάθε περίπτωση αντί του κοτόπουλου μπορείτε να παραγγείλετεσπεσιαλιτέ του καταστήματος ή πιάτα που αναδεικνύουν τη μαγειρική τεχνική και δημιουργικότητα του εστιατορίου τα οποία βασίζονται σε εποχικά προϊόντα. Και ακόμη ψάρι ημέρας, ή μαγειρευτά φαγητά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Source link