Τα κατεψυγμένα λαχανικά επιλέγονται εξαιτίας της ευκολίας που προσφέρουν, όμως μια διατροφολόγος δίνει έναν ακόμα λόγο.

Εκτός από πρακτική επιλογή, αφού μαγειρεύονται εύκολα και είναι διαθέσιμα όλον τον χρόνο, τα κατεψυγμένα λαχανικά αποτελούν και υγιεινή επιλογή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ενδοκρινολόγος και διατροφολόγος Isabel Viñas, μέσω ενός βίντεο στο TikTok (@isabelvinabas), τα κατεψυγμένα λαχανικά διατηρούν τέλεια τα θρεπτικά τους συστατικά, όπως και τα φρέσκα.

Στο βίντεο τονίζει ότι οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες, τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά δεν αλλοιώνονται.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ορισμένα λαχανικά που διατηρούν ακόμα περισσότερες βιταμίνες όταν είναι κατεψυγμένα σε σύγκριση με τη φρέσκια μορφή τους, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για κατανάλωση σε αυτήν την κατάσταση.

Ποια είναι τα τέσσερα λαχανικά που είναι ιδανικά για κατανάλωση κατεψυγμένα

  • Μπρόκολο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, και έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ.

Το μπρόκολο είναι σημαντική πηγή βιταμίνης A, που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της εντερικής λειτουργίας.

  • Σπανάκι: Σύμφωνα με το Ισπανικό Ίδρυμα Διατροφής, το σπανάκι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών A, C και E, καθώς και β-καροτενίων, διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, πρωτεϊνών και μετάλλων όπως ο σίδηρος και το κάλιο. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, και φυτικές ίνες που βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου.
  • Φασολάκια (chauchas): Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμίνης B6, βιταμίνης C και φολικού οξέος. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα διουρητικά και βοηθούν στη χώνεψη.
  • Καλαμπόκι: Περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στη βελτίωση της εντερικής μικροχλωρίδας. Από τους υδατάνθρακες του περιλαμβάνονται σάκχαρα και άμυλα. Η κατανάλωση καλαμποκιού επηρεάζει θετικά τη διάθεση, τη συγκέντρωση, τη μνήμη και τον ύπνο, χάρη στην εξαιρετική περιεκτικότητά του σε βιταμίνες B1, B3 και φολικό οξύ. Άλλες του ιδιότητες είναι ότι διατηρεί τη βιταμίνη C, παρέχει προβιταμίνη A και την αντιοξειδωτική βιταμίνη E.



Source link